Filharmónia koncert

2020.07.26. 13:30

Boros Misit is bérletben kínálják

Kiváló kórusok, neves zenekarok, híres szólisták lépnek fel a Filharmónia koncertjein.

Hegyi Erika

Boros Misi zongorista

Forrás: MW

Fotó: Laufer László

Elkészült a Filharmónia Magyarország Kft. bérletes hangversenyeinek programja. A korábbi Szezon bérlet neve Filharmónia bérletre változik. A bérlet már megváltható a Filharmónia jegyirodájában (Miskolc, Kossuth utca 3.). A tervek szerint pótolják a koronavírus-járvány miatt tavasszal elmaradt előadásokat novemberben és decemberben.

„A 2020/21-es évadra olyan fantasztikus zenekarokat sikerült meghívnunk, mint a Budapesti Fesztiválzenekar, amely kétszer is muzsikál majd a miskolci közönségnek, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar vagy a Nagy-Britanniából érkező Tenebrae Kórus, amelyek hamisítatlan angol karácsonyi hangulatot varázsolnak decemberben a Művészetek Háza koncerttermébe. De itt lesz sokak kedvence, a Virtuózok felfedezettje, Boros Misi is különleges Chopin-­zongoraesttel. Nem múlhat el a sorozat a Miskolci Szimfonikus Zenekar nélkül. Ők a Nemzeti Énekkarral karöltve Dvořák gyönyörű kompozíciójával, a Requiemmel örvendeztetik meg a közönséget” – tájékoztatta lapunkat Bodolai Katalin, a Filharmónia Magyarország Kft. kulturális szervezője.

A Purcell Kórus és Orfeo zenekar magyar régizenei együttes, alapítója Vashegyi György karmester, csembalóművész. A zenekar repertoárjában főleg barokk darabok találhatók, de játszik klasszikus és más műveket is.Az előadásokon korhű hangszereket szólaltatnak meg, és időnként korhű az öltözet, valamint a helyszín is.

A Purcell Kórust Vashegyi György 1990-ben alapította a Dido és Aeneas című opera koncertszerű előadására.

Izgalmas régizene

A kiváló, fiatal énekesekből álló kórustagok mindegyike képzett muzsikus, énekes és hangszeres zenész. Emellett sokuk énekel más kórusban vagy szólistaként más együttesekkel is. Vashegyi György egy évvel később létrehozta az Orfeo Zenekart is, mely nevét Monteverdi L’Orfeójának első teljes magyarországi előadása után vette fel. E két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak: repertoárjuk gerincét a Gesualdótól Mendelssohnig terjedő periódus zenéje alkotja.

(A borítóképen: A közönség kedvence, Boros Misi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában