Díjátadó

2020.06.17. 11:17

Lajos András az évad színésze, a Feketeszárú cseresznye az évad előadása

Átadta az Észak-Magyarország közönségdíjait Csákó Attila főszerkesztő a Miskolci Nemzeti Színház szerda délelőtti évadzáró társulati ülésén.

Lajos András

Fotó: Éder Vera

Mint ismert: a színházbarát olvasók, a miskolci teátrum közönsége a Borsod Online-on szavazhatott róla, hogy melyik legyen a 2019-2020-as szezonban az évad előadása, és ki legyen az évad színésze.

A Hunyady Sándor színművéből készült Feketeszárú cseresznye kapta a legtöbb támogatói szavazatot – a díjat a rendező, Szőcs Artur vette át.

Az évad színészéről két fordulóban született meg a döntés: előbb a Miskolci Nemzeti minden színművészére lehetett szavazni, a második fordulóba az öt legtöbb szavazatot kapott színész jutott.

Az évad színésze Lajos András lett, akit egyebek között a Feketeszárú cseresznye Veliszavijevics Dusánjaként láthattunk az évadban.

A 2019-2020-as szezont a színház igazgatója, Béres Attila értékelte, és szólt a társulathoz az intézményfenntartó önkormányzat képviseletében Veres Pál miskolci polgármester is.

Részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában