tárlat

2020.05.03. 11:00

Fedezzük fel együtt!

A Szépművészeti Múzeum online kiállítását tekintettük meg.

Apagyi Beáta

Forrás: Szépművészeti Múzeum

Korábban már írtunk arról, hogy szerte a világon számos múzeum tette lehetővé kiállításainak virtuális elérését. Mi a helyzet Magyarországon? Fedezzük fel együtt!

Múmiák nyomában

Sok esetben mondjuk azt, hogy a „Google a barátunk”. Ez bizony most sincs másképp. A keresőbe beírva máris felugranak a lehetőségek, melyek közül csemegézhetünk.

A gabona Oziriszek késő- és görög-római kori templomi szertartások során készített, földből és gabonából formázott, Oziriszt ábrázoló múmiafigurák voltak. Ezeket múmiavászonba csavarták, koporsóba helyezték és a templomkörzethez tartozó Ozirisz-sírba temették el.

A kiállítás megtekintése alatt az egyiptomi templomi rítus gyakorlatába nyerhetünk betekintést, valamint hitvilágukhoz kerülhetünk közelebb. Egyértelműek a jelzések, ezáltal könnyű a képek, szövegek közötti váltás. Ami számomra még hiányzott, az a hangulathoz igazodó halk zene, aminek segítségével talán még mélyebbre tudtam volna merülni a témában.

(A borítóképen: Egy egyiptomi kép a Szépművészeti Múzeum online elérhető anyagából)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában