színház

2020.04.22. 17:00

La Mancha, a neten

Újabb előadását adja közre a Miskolci Nemzeti Színház.

Dupla előadással jelentkezik a Miskolci Nemzeti – tudatta közleményében a teátrum.

A velencei kalmár, még egyszer

Ezen a héten két korábbi produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők a színház Facebook-oldalán.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatti korlátozások bejelentése után az elsők között jelentették be, hogy nem kívánnak lemondani a közönségükkel való kapcsolatról. Miután élő találkozásokra belátható időn belül nincs lehetőség, előadásaik felvételeit adják közre.

Közkívánatra most visszatért A velencei kalmár. Az online színházi közvetítések sorát is ezzel kezdték, hetekkel ezelőtt. Az előadást Mohácsi János rendezésében láthatta a közönség a 2018–2019-es évadban. Az érdeklődés azóta is folyamatos az előző évad egyik legsikeresebb produkciója iránt, melyben Shylock megformálásáért Görög László tavaly elnyerte a Színikritikusok Díját a legjobb férfi főszereplő kategóriában, idén pedig ugyanezért a szerepért a Gábor Miklós-díjat vehette át. A hatalmas érdeklődést a színház örömmel fogadta, és úgy döntött, hogy ismét elérhetővé teszi az előadás-felvételt a Facebook-oldalán április 20–23. között, hétfő este 19 órától egészen csütörtök este 19 óráig.

Emlékezetes alakítások

Csütörtök este 7-től vasárnap este 10-ig pedig a La Mancha lovagja című nagy sikerű musical felvételét osztják meg.

Ezt 2017 márciusában vitte színre Keszég László rendező. Emlékezetes alakításokat láthattunk: Don Quijote szerepében Harsányi Attilát, Lajos Andrást Sanchóként, míg Dulcineát Varga Andrea játszotta.

(A borítóképen: Jelenet a La Mancha lovagja című zenés előadásból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában