Miskolc

2020.04.15. 15:00

Költőóriások emlékei közt

Nem hagyta az érdeklődő közönséget városnéző túra nélkül az idegenvezető.

Új értelmet adott a városnézésnek Kupcsik Sarolta.

Megénekelték a várost

Az idegenvezető méltán híres miskolci vezetett túráiról – népszerűek ezek a programok, hiszen minden alkalommal újabb és újabb részletet ismerhetünk meg a megyeszékhelyről. Kupcsik Sarolta nemcsak a múlt történéseit segít megismerni, de jó érzéke van a szép részletekhez is, amelyek révén árnyalt képet kaphatunk a megyeszékhelyről. Ezeket szépen dokumentálja is – városfotóiból rendezett kiállítása kapcsán lapunk is írt róla, és megmutathattunk e hasábokon néhányat a felvételeiből.

Kupcsik Sarolta
Fotó: ÉM

Most újabb oldaláról ismerhetjük meg: nem nyugodott bele, hogy a közönség a járvány miatti elzártságban városnéző séta nélkül maradjon, ezért egy blog felületét használta hozzá, hogy elkalauzoljon Miskolc irodalmi emlékhelyei között.

Az apropó a magyar költészet napja, József Attila születésnapja volt. Erre fűzi fel a virtuális, otthonról is követhető városnézést, nem felejtve el megemlékezni róla, hogy a költő Óda című verse, a magyar líra egyik legszebb szerelmes alkotása Lillafüredhez köthető.

Az internetes idegenvezetés azokat a belvárosi helyszíneket, emléktáblákat, szobrokat mutatja meg, amelyek egykori költőóriásokra emlékeztetnek minket, és olyan helyeket is, amelyeket megénekeltek műveikben az alkotók.

A vezetést itt élvezhetik az érdeklődők: https://hellomiskolc.blog.hu.

(A borítóképen: Déryné szobra a Miskolci Nemzeti Színháznál. Innen indul az idegenvezetés| Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában