Kiállítás

2020.03.05. 18:30

Mandalák a City Hotelben

A Down-szindrómás Breitenbach Dorina művészi szépségű festményeiből nyílt kiállítás.

Fotó: Kozma István

Péntektől két hétig látható a Down-szindrómás Dorina tárlata a Drót bisztróban, a Miskolci Lions Club és a Lady Lions Club Miskolc támogatásával. Az alkotó néhány képét korábban a Lions-bálon is megtekinthették már a művészetkedvelők.

Egyre aprólékosabban

– Dorina eleinte kifestőkönyveket festegetett zenehallgatás közben. Aztán vettünk neki mandalás füzetet, és jobban odafigyeltünk rá. A szemünk előtt kezdett el fejlődni, és a lionsos ismerőseink, akik látták a képeit, javasolták, állítsuk ki őket – mesélte Csurkó Kata, az édesanya. – Nagyon sokat jelent számunkra, hogy ez most megvalósulhatott. Talán folytatása is lesz, mert a Lions Club 60 éves évfordulójára egy oroszlánfejet kértek tőle, amit magukkal visznek a finnországi ünnepségre. A festmények mandalasablonra készülnek, de a színválasztás teljesen az övé. Általában kettő-hármat készít egy időszakban, egyre aprólékosabban dolgozik tűfilccel, és vidámabb színeket használ, mint az elején.

(A borítóképen: Breitenbach Dorina és a mandalái)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában