Miskolci Nemzeti Színház

2020.03.30. 17:00

A távolság nem akadály – dal az otthon maradásért

‘Youtubeozz! Maradj otthon, plizz!’ – ezzel a dallal bíztat a koronavírus-járvány idején az otthonmaradásra Ódor Kristóf, a Centrál Színház művésze, a miskolci társulat egykori tagja.

A dal zenéjét Nagy Nándor szerezte – az ő műveit a Miskolci Nemzeti Színház nézői is ismerhetik, hiszen számos népszerű előadás zenéjét jegyzi.

– Azon gondolkodtam, írok erről a témáról egy dalt. De nem fogtam hozzá azonnal. Másnap felhívott Kristóf, van-e kedvem egy ilyen dologhoz – így kezdődött, meséli lapunknak Nagy Nándor. – Elküldte a szöveget, írtam rá valamit, kiragadott lényegi közölni való, refrén és így tovább. Egyszerűsítettem, jelzett, hogy ne így.

Nagy Nándor

Írtam újat, addig dolgoztunk vele, míg egyszer csak készen lett a dal. Kristóf otthon felénekelte, visszaküldte az éneksávokat, én itthon megkevertem, mastereltem. Megkérte a kollegáit, ismerőseit, küldjenek neki házi videókat, hogy ki mit csinál otthon. Megtörtént. Kristóf megvágta a videót, alá a zenét. És mehet! – foglalja össze Nagy Nándor. A dalt hol máshol: a youtube-on osztották meg.

(A borítóképen: Ódor Kristóf)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában