Művészet

2020.02.27. 16:30

Shakespeare szerelmes

Újra egy népszerű film alapján készít előadást a Miskolci Nemzeti Színház.

Fotó: EDER VERA

A rendező Szabó Máté, akinek ez sorozatban a harmadik olyan munkája Miskolcon, amely filmművészeti alkotás nyomán készül.

Az Ünnep az előző szezonban aratott sikert a Kamaraszínházban. Az Ádám almái a Játékszínben érdemelte ki a közönség szeretetét. Március 27-én a nagyszínházban mutatják be Lee Hall Szerelmes Shakespeare-jét, a főszerepben Rózsa Krisztiánnal.

Kell(ene) a múzsa

A történetet a 90-es évek végén John Madden filmje vitte sikerre. E szerint gondban van 1593 nyarán William Shakespeare. A londoni színházi élet ifjú titánja alkotói válságban szenved, semmilyen épkézláb ötlet nem jut az eszébe. Akárhogy sürgetik a mecénások és a színházigazgatók, képtelen folytatni legújabb darabját. Leginkább múzsára lenne szüksége.

A filmes mese a miskolci színpadon várhatóan valamelyest megváltozik majd, ez derül ki a teátrum honlapján közzétett leírásból. A próbák már javában tartanak.

(A borítóképen: Rózsa Krisztián alakítja majd Shakespeare-t | Fotó: Éder Vera)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában