Helyi kultúra

2020.02.19. 17:00

Jótékonykodnak és már a századikra készülnek

Hamarosan jubileumot ünnepelhetnek a Keresztúri Esték szervezői, hiszen közelednek a századik előadáshoz.

Erdős József

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Picasa

Az előadások alkalmával jótékonykodnak is, sőt bált is szerveznek. A 2017 tavaszán kezdődött programsorozat századik eseménye a hölgyeknek biztosan különleges lesz, hiszen nőnap előestéjén Egy fess Pesti este címmel Kamarás Iván és zenekara lép fel sanzonválogatással a Henye Borbárban. A bodrogkeresztúri rendezvények különlegesnek mondhatók a borvidéken, hiszen olyan jellegű programokkal, amit ott tartanak, csak ritkán találkozni a térségben.

– Van egy olyan 80 fős törzsközönsége az estéknek, akik rendszeresen eljönnek az előadásainkra, koncertjeinkre. De még mindig felbukkannak új vendégek is, akik talán még nem is hallottak a programsorozatunkról – mondta el Tóth-Kolár Kriszta, a Keresztúri esték szervezője. Az első éven szerzett tapasztalatok alapján állítja össze a Keresztúri esték programjait, amiben a koncertek mellett az irodalmi és a színházi előadások is megtalálhatóak. A közönség száma pedig igazolja ezt, mert egyre többen töltik a szombat estéjüket Bodrogkeresztúrban.

Fontos a minőség

Tokaj-Hegyalján a minőséget és a színvonalat a borászok mellett a rendezvényszervezőknek is képviselniük kell, ezt vallja a Keresztúri esték főszervezője. Szerinte számos jó példa van erre, elég csak a Fesztiválkatlan kínálatára gondolni. Ők is erre törekednek, éppen ezért hívnak meg olyan művészeket, akikkel a vidéki közönség csak ritkán találkozhat.

– Nem maradhat ki ebben a szezonban sem Hobó, de ellátogat hozzánk Csík János a Mezzo formációval is. A felvidéki Csavar színház pedig a Helység kalapácsát hozza el közönségnek márciusban – részletezte Tóth-Kolár Krisztina.

A Keresztúri Esték másik különlegessége, hogy minden alkalommal egy-egy külhoni magyar szervezetnek ajánlják fel a bevételeket. Most a Kárpátaljai Magyar Közösséget támogatják, a rendezvényeket a Szerencsejáték Zrt., mint főtámogató segítségével szervezik meg. A hazai életet is segítik a szervezők, szombat este jótékonysági református batyus bált szerveznek a Henye Borbárban. A bevételekkel a Bodrogkeresztúri Református Egyházközséget támogatják.

(A borítóképen: A Gyárfás István Trió Elek István szaxofonossal kiegészülve a Keresztúri Esték nyitórendezvényén 2017-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában