programajánló

2020.02.10. 15:00

Értékteremtő kocsmai vita?

Igen, legalábbis ez a célkitűzése a Dezmond által életre hívott rendezvénynek.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Illusztráció

Manapság a vita művészete olyannyira feledésbe merült, hogy nem is tudjuk, hogyan kell: a legtöbb mindennapi vita veszekedéssé fajul. Az érvelés mestersége sokunk számára ismeretlen, azonban akik szeretnének kötetlenül eszmecserét folytatni közérdekű témákról egy kellemes környezetben, azoknak szól a Vitakör a RandOM nevű szórakozóhelyen.

– A koncepció az, hogy tematikusan átbeszéljünk olyan témákat, amik foglalkoztatnak bennünket, de a hétköznapokban nincs rá időnk. Mindezt egy olyan társaságban, ahol meg is hallgatjuk a másikat, és nyitottak vagyunk egymás véleményére, legyen a téma politika, közélet, kultúra, vagy bármi, ami éppen aktuális. Emellett pedig fontos célja a kapcsolatépítés is – avat be Dezmond, a RandOM tulajdonosa és a vitaest kitalálója. – Minden héten kedden szeretnénk összehívni azokat az embereket, akik beszélgetnének egy jóízűt, ütköztetnék a gondolataikat. Előzetesen nem szükséges jelentkezni, a szórakozóhely kapui mindenki előtt nyitva állnak. Moderátor egyelőre nem lesz, az első néhány alkalommal szeretnénk felmérni, hogy van-e igény arra, hogy előremozdító, gondolatformáló, kulturált vitatkozásokat folytassunk – teszi hozzá.

Az első alkalom február 4-én kedden volt, a következő vitaestet 10-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában