Színház

2020.01.23. 10:15

Lázár Ervin találkozása Petőfivel a teátrumban

Közel tízezer gyerek láthatja a Miskolci Balett János vitéz című előadását.

Jelent a Miskolci Balett előadásból

Forrás: ÉM

A következő napok miskolci színházi műsorrendjében többször is ez olvasható: a Lázár Ervin-program előadása, jegyek nem válthatók. A Nagyszínházban, gyerekközönségnek játssza a Miskolci Balett a társulat közkedvelt előadását, Petőfi Sándor elbeszélő költeményének színpadi feldolgozását.

Nagy lehetőség

A tavaly indult Lázár Ervinprogram az összes általános iskolás tanuló számára lehetővé teszi, hogy évente egyszer eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, őshonos állatok bemutatóhelyeire. Ez országosan 700 ezernél több gyermeket érint.

A környékünkön élők most a mesebalett révén is megismerkedhetnek Petőfi Sándor 1844-ben írt verses meséjével, illetve annak korszerű, roppant élvezetes feldolgozásával.

„Kozma Attila rendezése nem a költői nagyságnak és az irodalmi mesterműnek kijáró ájult tisztelettel közelít, hanem a feladatára figyel: hogyan lehet egyáltalán elmesélni ezt és itt. Így, így. Követi a történetet, utat nyitva a tiszta érzéseknek: ez bizony hullámvasút, szerelem és magány, öröm és bánat, kísértés és nemet mondani tudás mélysége és magasa. Sorsdobálta élet faluszélétől Tündérországig. A hős születése. Minden pillanat odakínálja magát az átélhetőségnek: viccesen, szomorúan, vadul, az elérzékenyülésig megcsendesedve” – írta lapunk szerzője, Bujdos Attila, megnézésre ajánlva a produkciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában