XII. Miskolc Város Ifjú Szónoka

2019.12.15. 09:30

Retorika verseny Miskolcon

„Miskolc Város Ifjú Szónokát” keresték a retorika versenyen.

A gesztus és a mimika is számított

Fotó: Vajda János

Immár 12. alkalommal rendezte meg a „Miskolc Város Ifjú Szónoka” regionális retorikai versenyt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. A verseny méltó helyszíne a Polgármesteri Hivatal közgyűlési terme volt. A megmérettetés hagyománnyá nőtte ki magát, amely minden évben vonzza a középiskolai diákokat. Ebben az évben Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett Heves megye középiskoláinak diákjai számára is meghirdették a szervezők, így idén tizennyolcan mérték össze szónoki képességeiket. Az eseményen részt vett Veres Pál Miskolc polgármestere és Varga Andrea Klára alpolgármester.

Szép hagyomány

Dr. Ignácz Dávid Miskolc jegyzője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy milyen fontos a mai digitalizált világban a helyes, szép beszéd megőrzése, ápolása. Felhívta a figyelmet: a jó szónok háttérben marad és a mondanivaló kiemelése történhet az érzelmekre vagy az értelemre hatva egyaránt.

– A verseny célja a középiskolai diákok retorikai képességének fejlesztése, képességeinek összemérése, valamint Miskolc Város Önkormányzata és a Jogi Kar jó hírének öregbítése, a hatékony együttműködés mélyítése – mondta el bevezetőjében Dr. Csák Csilla a jogi kar dékánja. Azokat a terveket és célokat amelyeket 12 éve kitűztünk sikerült maradéktalanul elérni és évről-évre magas színvonalú produkciókat hallhat a zsűri – tette hozzá. Dr. Szitás Benedek az egyetem jogi karának docense, verseny alapítója szintén kifejtette: Termékeny talajra hullott a mag amit elvetettünk egykor, hiszen sok tehetséges fiatal jelentkezett és a regionális verseny győztesei rendre sikereket könyvelhetnek el az országos Kossuth szónokversenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában