jótékonyság

2019.12.05. 18:00

Jótékonykodó kiállítók a Népkerti Vigadóban

Különleges kiállításra és jótékonysági árverésre hívták az érdeklődőket szerdán a Vigadóba.

A bevétel jótékony célt szolgál

Fotó: Kozma István

Összefogás címmel rendeztek digitális fotó, és festmény-kiállítással egybekötött bemutatót szerda délután a Népkerti Vigadóban. Kovács Andrea a program egyik szervezője kiállító érdeklődésünkre elmondta, a program célja az volt, hogy különböző művészeti ágak (festészet, fotózás, költészet, szobrászat, zene) összefogásának eredményeként – a művészek által közvetített nézőpontokat egyesítsék és az úgy kapott „összhangból” kialakuló átfogó képet közvetítsék az érdeklődők felé.

– A kiállításon alkotásaikkal, és személyesen szerepelő amatőr fotográfusok, festők, szobrászok alkotásait digitális vászon-nyomatokon mutatjuk be – mondta.

A tárlaton még Ivanics Judit felvételei és Tocsev János költő különleges képei voltak megtekinthetők. A programnak volt egy jótékonysági vonulata is: az est fénypontjaként Bagi László asztrofotós óriás képét árvereztek el. Az így befolyt összeggel Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művészének „Segítsünk közösen egy mosolyért” kezdeményezését támogatták a szervezők. Tibor azoknak a gyerekeknek igyekszik az ünnepet megszépíteni, akik a megyei kórház gyermekegészségügyi központjában (GYEK)-ben töltik a Mikulás ünnepet és karácsonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában