Miskolc

2019.11.20. 18:30

Tovább csavarognak Miskolcon

Milli és Rémi 2. – A csavargás folytatódik címmel jelent meg Tajthy Krisztina és Boda Lídia legújabb mesekönyve.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

A csavargások helyszíne – az előző könyvhöz hasonlóan – továbbra is Miskolc, ezért talán nem meglepő, hogy a Maradj Miskolcon Alapítvány is kivette a részét a szerzők munkájának támogatásából. A könyv alkotóival és az alapítvány néhány tagjával a Miskolci Egyetem Tudás-Vár Élményközpontjában találkozhattunk kedden, a könyvbemutató sajtótájékoztatón.

Mesekönyvben az egyetem

– Szeretjük, ha az intézményünket minél többen megismerik, és ebben a második könyvben már egészen gyermekkortól találkozhatnak az olvasók a Miskolci Egyetem szépségeivel. Másik oldalról – a Maradj Miskolcon Alapítvány egyik alapítójaként – nagyon örülök, hogy Miskolcot népszerűsíti és a város szeretetére buzdítja már a gyermekeket is a mesekönyv – nyilatkozta dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja.

 

– A könyv megalkotása személyes indíttatásból fakad, hiszen van három gyermekem, akiknek Lidivel elég sok kalandos mesét mondtunk. A mesekönyvünk segítségével szerettünk volna Miskolccal kapcsolatban is ilyen hatást kiváltani a gyerekekből, a téma pedig összecseng az alapítvány céljaival – mesélt a közös munkáról Tajthy Krisztina.

Az első könyv egy kislányról, Milliről szól, aki a családjával Miskolcra költözik, nem ismeri a várost és nincs is nagy kedve felderíteni. Az első fejezetben viszont megismerkedik Rémivel, a denevérrel. A szerzőpárostól megtudtuk, hogy azért lett Milli barátja egy denevér, mert vannak olyan csínytevések, amiket talán nem a gyerekek kell hogy elkövessenek, viszont ők tudják megoldani ezeket a bakikat. A második könyv ezeknek a kalandoknak a folytatása, amelyeket ezúttal is Merényi Dániel illusztrációi díszítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában