Sátoraljaújhely

2019.09.02. 17:00

Táncos kavalkád

A televíziózás legfontosabb estéje ismerős arcokat, újoncsikereket is hozott.

Bánhegyi Gábor

Valódi nemzetközi kavalkád volt Zemplénben

A XXIX. Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivált rendezték meg a napokban Sátoraljaújhelyen.

Több földrész

Igazán változatos mezőnyt sikerült idén is Sátoraljaújhelyre csábítani, hiszen a nemzetköziséget ezúttal is több földrész képviselte. Jelesül megjelent a táncosok képviseletében Zemplénben Algéria, Görögország, Grúzia, Lengyelország, Marokkó, Olaszország, Spanyolország, Szerbia, Törökország. Magyarországot a házigazdák képviselték, de közreműködött egy lengyel mazsorettcsoport, a nagykállói Bürkös zenekar, a sátoraljaújhelyi Dohánygyári Fúvószenekar és a Holdfény mazsorett csoport.

 

Tulajdonképpen csábítani sem kell a csoportokat a Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztiválra, hiszen ennek a rendezvénysorozatnak akkora a híre, hogy a szervezők évek óta válogatnak a jelentkezők közül.

Természetesen idén is rengeteg kísérőprogramja volt a fesztiválnak, amelyek közül minden korosztály kiválaszthatta a neki éppen legjobban tetszőt. A táncosok ezúttal sem csupán Újhelyet hódították meg, hanem számos környékbeli településen is felléptek. A négynapos fesztivál minden estéjén koncertekre is várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában