slam poetry

2019.09.09. 11:00

Slamtörténelmet írtak a miskolci versenyzők

Az előző héten rendezték a 8. Országos Slam Poetry Bajnokság előválogatóit.

Tóth Viktória slammer

Fotó: Bujdos Tibor

A háromnapos verseny során több mint száz slammer állt mikrofon elé, de csak huszonöten lehetnek ott az októberi döntőben. Minden nap két csoport – egy délutáni és egy esti – versenyzett, ezekből csoportonként csupán négy embert választott be a szakmai zsűri a legjobbak közé. A Slam Poetry Miskolc versenyzői idén is taroltak. Bánóczi Beátát, Tóth Viktóriát, Fazekas Viktort, Maier Pétert és Bájer Mátét is a továbbjutók közé szavazta a zsűri, így minden miskolci vonatkozású induló szerepel a döntőben, ami először történik meg a műfaj történetében.

A zsűrielnök kedvence

A szakmai zsűri elnöke idén is Babiczky Tibor költő, szerkesztő, újságíró volt, akinek a szerepe duplán meghatározó a verseny kimenetele szempontjából: amellett, hogy a közös döntések során a zsűrielnök szava a leghangsúlyosabb, az utóbbi két évben hagyománnyá vált az is, hogy a kiesett versenyzők közül egyet, egyéni megítélés alapján, beszavazhat a döntőbe. Ezt a második lehetőséget idén a miskolci Bánóczi Beáta kapta, aki így szintén ott lehet a Trafóban megrendezett eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában