Miskolc

2019.09.15. 17:00

Kiállítás a múzeumpincében

Napjaink történéseire reflektáltak a művészek.

Bájer Máté

A Secco Falka kiállítás a Teátrum Pincehely Galériában látható

Fotó: Kozma István

A Színészmúzeum – Thália ház alagsorában berendezett Teátrum Pincehely Galéria különleges atmoszférájú kiállítóhely. Érdekessége, hogy produktívan használja ki a szabad felületet. A november 30-ig megtekinthető, festészeti találkozóként aposztrofált harmadik Secco Falka kiállítás, mely hét művész munkáit mutatja be, a Fatelep nevet viseli.

A hervadástól az új életig

– A gyerekkorból szerintem mindenki számára ismerős a tüzép vagy fatelep, ami kissé meseszerű hely – magyarázta a címet Urbán Tibor képzőművész, a tárlat kurátora. – Úgy gondoltam, ezzel a hívószóval, csatlakozva az olyan, a napjainkat érintő történésekhez, mint az éghajlatváltozás, érdemes lehet kiállítást szervezni.

 

A secco egyébként egy, a freskóművészetnél olcsóbb falfestészeti technikát jelöl, ami hangulatában kiválóan illeszkedik a kiállítótér miliőjéhez. A művészek a hervadás, az elmúlás és az új élet témáira fűzték fel munkáikat, melyek jellemző központi motívuma a fa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában