Színház

2019.08.29. 12:00

Tévében a Cyrano

A Vidéki Színházak Fesztiválján a miskolci színház népszerű elő­adása.

Czakó Julianna és Harsányi Attila a miskolci Cyranóban

Fotó: Bujdos Tibor

Szeptember 2-a és 8-a között rendezik meg a Vidéki Színházak Fesztiválját a budapesti Thália Színházban, ahol hét nap alatt kilenc elő­adást láthat a közönség.

Nagy és igaz érzések

Lantos Anikó fesztiváligazgató a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: ez már a nyolcadik alkalom, amikor a Thália Színház rendezi a fesztivált. Elhangzott: szeptember 5-én Edmond Rostand Cyrano című darabját is láthatja a közönség.

Ez a Miskolci Nemzeti Színház produkciója, a 2018–2019-es évadból, Keszég László rendezésében vitték színre. Mint most megtudhattuk: a fesztivál néhány előadásáról a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) televíziófelvételt készít, ezek között lesz a miskolci Cyrano is.

Lapunk kritikusa, Bujdos Attila a többi között ezekkel ajánlotta az előadást az Észak-Magyarországban az előző szezonban: „Keszég László rendezése lényegi tömörséggel adja vissza Edmond Rostand szín­művét, erős színpadi hatásokkal élve teszi korta­lanul átélhető élménnyé az eszmény drámáját. Nem túloz – annyit ad zenében, füstben, fényben, az élőkép gesztusaiban, ami még segíti a megértést, ha nem ismernénk fel a nagy és igaz érzések jellemekben formálódó összefüggéseit.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában