Helyi kultúra

2019.08.27. 10:00

Két hónap, hat premier a miskolci színházban

Hat új bemutatóval várja a közönséget a Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben és októberben.

A Nem félünk a farkastól című mű olvasópróbáján

Fotó: Bujdos Tibor

A próbák már az évadnyitó társulati ülés napján, a múlt héten elkezdődtek.

Operett-től táncjátékig

Az évad repertoárjában 17 új produkció szerepel. Három helyszínen, a megszokott műfaji sokszínűséggel várja a teátrum idén is a közönséget: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között – derült ki a színház közléséből.

Az első premier a Nagyszínházban lesz, szeptember 20-án. Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjét Rusznyák Gábor viszi színre.

Ugyanitt a következő új produkció a Moliére művéből készülő Don Juan, október 4-én, Szőcs Artur rendezésében, a címszerepben Simon Zoltánnal.

Székely Kriszta és Béres Attila igazgató | Fotó: Bujdos Tibor

A Játékszínben az idei első bemutató Edward Albee Nem félünk a farkastól című drámája lesz, szeptember 27-én. A rendező Székely Kriszta – először dolgozik itt, bár a Bartók Plusz Operafesztiválon 2016-ban már látható volt egy munkája, a Beischer-Matyó Tamás: Kreatív kapcsolatok című operájából született előadás.

A Kamaraszínházban A legkisebb boszorkány című mesejátékkal kezdenek – a Lázár Ervin azonos című művéből születő előadást Szabó Attila rendezi, neki is ez az első munkája a miskolci Nemzetiben.

Október 11-én, ugyancsak a Kamarában láthatja először a közönség a Feketeszárú cseresznye című előadást. Hunyady Sándor művét Szőcs Artur rendezi.

Októberre jut táncszínházi bemutató is: 18-án, a Kamarában adja elő Emily Brontë Üvöltő szelek című művének feldolgozását a Miskolci Balett. A rendező Kozma Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában