Mező­kövesd

2019.07.05. 18:30

Szabolcsból, Nógrádból is érkeztek a hívek

Kilencvenhetedik alkalommal tartották meg a Szív Búcsút Mező­kövesden.

Tóth Balázs

Ajakról érkezett népviseletes zarándokok a körmeneten

Fotó: Tóth Balázs

Idén is három napon keresztül zajlottak a vallási programok a Jézus Szíve templomban. Múlt pénteken este ünnepi szentmisére várták a híveket, szombaton este szintén miséztek, majd gyertyás felvonulást tartottak a Kavicsos-tó stégjéig, ahol közösen imádkoztak.

Élő közösség

Vasárnap délelőtt tartották a szabadtéri búcsúi szentmisét, amelyet Buda Péter, az Egri Érseki Papnevelő Intézet rektora celebrált. Mint mondta, számos alkalommal járt már itt, sok emléke fűződik a városhoz, hiszen egykor a mezőkövesdi Tóth József volt a plébános a szülőhelyén, de itt volt az új templom avatásán, itt bérmált először és most a búcsút is vezetheti.

Kifejtette, örül annak, hogy itt élő közösséget talál, van erő, Isten szándéka szerinti jövő. Az értelem vágya is ott van a Jézus szíve iránti tiszteletben. Mint mondta, a szív az egységet jelképezi.

A mise végén a több száz hívő körmeneten vett részt a vi­rágokkal díszített Kavicsos-tavi szabadidőparkban, majd kegytárgyaikra is áldást kaptak.

A múlt héten csütörtökön a mezőkövesdi Szent László-templomban is búcsút és körmenetet tartottak. Különleges alkalom volt idén, hogy a nagytemplom eseménye volt hamarabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában