Bogácsi Bükkvinfest

2019.07.02. 09:30

Minden volt, ami a borhoz kapcsolódhat

Koncertekkel, boros rendezvényekkel, borversennyel telt a Bükkvinfest.

Tóth Balázs

Minden a bor körül forgott

Fotó: Tóth Balázs

Huszonhetedik alkalommal tartották meg a közelmúltban a Bükkvinfestet Bogácson. Több napon keresztül zajlottak a programok a faluban, fotókiállítás nyílt a településről, megrendezték a Meder István Emléktúrát, volt borverseny és borvacsora is és persze pince-, illetve dűlőtúra, lopóverseny, valamint borászoknak, borkedvelőknek szóló események.

Színes programok

Nem maradhattak el a koncertek sem, fellépett többek között az Ildi Rider, az Illés Benjámin Trió, A Bence kalandjai, a hétvége fő fellépője pedig Majka volt, aki többezres közönséget vonzott a nagyszínpad elé, fellépését pedig tűzijáték kísérte. Az ünnepet szentmise zárta a Szent Márton műemléktemplomban.

Megrendezték a tradicionális borversenyt is. Dósa Sándor, a Bükki Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke ismertette ennek eredményeit. A termelők több mint 230 mintát neveztek, ezek közül 89 volt fehér és 86 vörös. Hat országból érkeztek a nevezések, külföldi borászok hatvankét bort hoztak el Bogácsra. A felhozatal egyre jobb, ezt jelzi, hogy a zsűri egy nagy aranyérmet osztott ki, ezen kívül 69 bor nyert aranyérmet, 96 ezüstöt és 46 bronzérmet és 16 oklevelet kaptak a borok. A legjobb fehérbort a Tokaj Wine Trust alkotta, amely nagy aranyérmet is kapott, a legjobb vörösbor Hajdú Ádám cabernet sauvignonja, a legjobb rozé a Palmetta Pincészet 2018-as kékfrankos rozéja lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában