Koncertajánló

2019.07.04. 10:30

Ideér a nyári koncertkörút

A Szarka Tamás & Ghymes nevű kedvelt formáció turnéja megyénket is érinti.

Szarka Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Közleményben tudatta a Szarka Tamás & Ghymes, hogy tizenegy állomásos nyári koncertturnéra indultak. Az együttes augusztus 16-án Sátoraljaújhelyen lép fel, a Zempléni Fesztivál programsorozatában.

Páratlan sikertörténet

A zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: a 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában és titkuk a folyamatos megújulásban rejlik. Ez a mindig megújulni tudás a feltétele és záloga sikereiknek – méltatja őket a Zempléni Fesztivál ajánlója.

Szarka Tamás zeneszerző, költő és Szarka Gyula zeneszerző, a Ghymes együttes két alapító tagja munkásságukért 2011-ben megosztott Kossuth-díjban részesültek.

Szarka Tamás & Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában