Anno

2019.07.08. 11:00

Felragyognak a dixieland csillagai

Miskolc hírnevét öregbítette az egyre jelentősebb zenei fesztivál.

Jubilál a Nemzetközi Dixieland Fesztivál Miskolcon – a hétvégén tizenötödik alkalommal rendezik meg a Diósgyőri várban. Az 1999. július 1-jei számból való. Megszólal az Ifjúsági és Szabadidő Ház vezetője, Ádám Ibolya is:

A támogatók – idén a BorsodChem – is szívükön viselik a fesztivál sikerét.

– Tavaly óta már két napon át szól a zene, ugyanis a támogatók – idén a BorsodChem – is szívükön viselik a fesztivál sikerét. A cél azonban megmaradt, még mindig a hazai együttesek bemutatását tartjuk a legfontosabbnak – teszi hozzá.

Benkó Sándor (Benkó Dixie­land Band), akinek a város a fesztivált köszönheti pedig arról számol be: sikerült európai rangra emelni a programot. Nagyon sok jó művész látogat el évről évre Miskolcra. A jövőben hagyománnyá szeretnék tenni az All Stars együttesek fellépését: ezeket a zenekarokat mindig a műfaj legjobbjaiból állítanák össze.

Hozzá kell tennünk ehhez a most szemlézett cikkhez, hogy Benkó Sándor sajnos ma már nincs velünk: a Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas művész 2015 végén elhunyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában