Miskolc

2019.06.13. 20:30

Megyei diákok ezrei a vakációnyitó koncerten

A fiatalokra is gondolnak az eucharisztikus kongresszus szervezői.

Detzky Anna

Jézus a mi királyunk címmel rendezett szerda dél­előtt tanévzáró koncertet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága, valamint az edelényi Szent Miklós görögkatolikus általános iskola, amelyen megjelent dr. Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere és Orosz Atanáz megyéspüspök is.

Dicsőítő énekek

A Role Zenekar zenés dicsőítő blokkjai között Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány lelki vezetője tartott elmélkedést. Simorjay Emese színművész pedig versekkel köszöntötte a jelenlévőket.

 

„Világméretű ünnepségsorozatot szervezünk Budapesten 2020. szeptember 13-a és 20-a között, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében. A nyitómisén több mint 1600 fiatal lesz elsőáldozó a Puskás Ferenc Stadionban. A délelőttökön előadásokat tartunk, a délutánokon pedig rengeteg keresztény program közül lehet majd választani a Hungexpo területén. A főváros eltérő helyszínein eközben az Ars Sacra Fesztivál eseményeibe lehet bekapcsolódni” – sorolta Fábry Kornél, a találkozó főtitkára. Emellett hívogatta a 15 és 30 év közöttieket a 2019. szeptember 21-én tartandó ifjúsági eucharisztikus napra, a ForrásPontra, amelyet a fővárosban, a BOK-csarnokban szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában