Tokaj

2019.05.20. 20:03

Zenét hoztak a tokaji utcára

Másodjára szervezett utcazene-fesztivált a Tokaj Kincsei Egyesület.

Erdős József

Tavaly a pünkösdi hétvégén töltötték meg a várost muzsikával, annak a sikerén felbuzdulva hívták újra versenyezni a zenészeket.

Kétszáznál több muzsikus

Az idei rendezvényen már több mint kétszáz zenész húzta a talpalávalót a város tizennyolc pontján. Az egy kilométert meghaladó zenefolyamra ötvennégy formációnak biztosítottak a szervezők bemutatkozási lehetőséget, de a fesztiválra háromszoros túljelentkezés volt. A vendéglátóhelyek, boltok vagy épp közterületi alkotások előtt muzsikálók óránkénti váltásban, a nap folyamán háromszor egy-egy órát zenéltek, a közönség és a szakmai zsűri pedig értékelte munkájukat.

– Nehezen indult be a rendezvény, sajnos kevesen vagyunk aktív tagok az egyesületben. De már napközben szép számmal érkeztek látogatók, akik keresték a nekik tetsző műfajokat, sétáltak a városban és élvezték a produkciót – mondta el Kerekes Sándor, a Tokaj Kincsei Egyesület alelnöke. A rendezvény szervezője hozzátette, a délutáni záporok nem segítettek, de sokan kitartóak voltak és a felhők elvonulta után visszatértek a fesztiválra.

Tavaly hagyományteremtő céllal hívták életre a programot, az pedig igazolja létjogosultságát. Az egyesület sok kisebb-nagyobb rendezvényt szervez Tokajban, az utcazene-fesztivál a legsikeresebb ezek közül. A zenekarok visszajelzése is pozitív volt, így a szervezők tervei között szerepel, hogy jövőre már kétnapos eseménnyé bővítik az eseményt májusban.

Turisztikai haszon

Kerekes Sándor szerint turisztikai és marketing haszna is van az ilyen rendezvényeknek. Sok helyi vagy Tokajba látogató ugyanis vásárol vagy fogyaszt a fesztivál környékén, az éppen ott nyaralók pedig tartalmas programot kapnak a kikapcsolódáshoz.

– Van program Tokajban bőven. A Fesztiválkatlan vagy a helyi kulturális központ is számos rendezvényt kínál, ezt szeretnénk kiegészíteni a saját ötleteinkkel. Tokaj erre hivatott, szeretnek az emberek ide járni. Ha pedig tudunk nekik szórakozási lehetőséget biztosítani, akkor még pozitívabb élményekkel térnek haza – tette hozzá az egyesület alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában