Dalos Verseny

2019.05.17. 12:30

Szépkorú énekesek versenyeztek Zsolcán

Öten jutottak tovább a nyugdíjasok megyei dalostalálkozójáról a regionális döntőbe.

Detzky Anna

Tizedszer rendezték meg a versenyt

Forrás: A szervezők fotója

Már tizedik alkalommal biztosított lehetőséget, vendégszeretetet és méltó helyet a település a nyugdíjas dalosok találkozásának, nemes vetélkedésének a már hagyományossá lett Nyugdíjasok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dalos Versenye keretében április 26-án.

A közönséggel énekeltek

Az országos kiírásnak megfelelően most két kategóriában (magyar nóta és népdal, valamint egyéb – műdal, táncdal, operett, opera) vetélkedtek a versenyzők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NYÉSz) rendezvényén. A zsűri elnöke Juhász Péter, a zsűri másik tagja Madaras Attila ének-zene szakos tanár voltak, illetve Pasztercsák Istvánné, a NYÉSz elnökhelyettese és a verseny fő szervezője zsűrizett még” – tájékoztat Teszárovics Miklós, a NYÉSz elnöke a szervezet honlapján.

„A szakértői zsűri által mindkét kategóriában kiválogatott legjobbak juthattak tovább az észak-magyarországi regionális döntőre Salgótarjánba, ez május 21-én lesz. A közönség nagyon élvezte a produkciókat, és sokszor a versenyzőkkel együtt énekelt. A színvonalasan elő­adott versenyszámokat a zsűri pontozta. A 22 pontszámot, illetve ettől több értékelőpontot elért versenyzők váltottak helyet maguknak a regionális megmérettetésen. A Dallamok Szárnyán Nyugdíjas Művészeti Klub képviseletében mindkét kategóriában Aranyosi Miklós, a Miskolci Örömdal-kör tagjaként szintén mindkét műfajban Lövei Lászlóné és Szolnoki Józsefné, egyéb kategóriában Volyák Ferencné. Selyebről a Kék Pántlikából népdal és magyar nóta kategóriában Kiss Jánosné. A Szirmai Szépró­zsák Hagyományőrző Egyesület részéről pedig Varga Ferenc népdal és magyar nóta kategóriában jutott tovább” – olvasható a portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában