Állatkiállítás

2019.05.17. 11:00

A tenger gyümölcsei élőben

Trópusi állatok népesítik be vasárnap a Miskolci Egyetem Körcsarnokát az első Pet Expo Hungaryn.

Detzky Anna

Nemzetközi akvarisztikai, terrarisztikai, egzotikus kisállat-kiállítást és vásárt tartanak vasárnap az Egyetemvárosban (illusztráció)

Fotó: Ádám János

Nemzetközi akvarisztikai, terrarisztikai, egzotikus kisállat-kiállítást és vásárt tartanak szakmai előadásokkal tarkítva május 19-én az Egyetemvárosban. A helyszínen a látogatók első kézből kaphatnak hiteles információkat szakértő tenyésztőktől szebbnél szebb díszmadarak, rágcsálók, hüllők, kétéltűek, trópusi halak és dekorációs növények társaságában.

– Több mint 50 kiállítóval várjuk a vendégeket hagyományteremtő céllal – tudtuk meg Iglai Gyula Norberttől, a rendezvény fő szervezőjétől és a Perfect Aqua Hungary díszhal-nagykereskedés tulajdonosától. – Felelős állattartásra szeretnénk nevelni az embereket, ezért meghívtunk állatvédő egyesületeket: a Mályi Természetvédelmi Egyesület és Madármentő Állomást, a Miskolci Állatsegítő Alapítványt (MÁSA), a Miskolci Makogó – Együtt a Vadászgörényekért Közhasznú Egyesületet és a Herman Ottó Természetvédők és Dísz­madártenyésztők B.-A.-Z. Megyei Egyesületét, illetve a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot bemutatandó állataival. A börzét dr. Molnár Attila, az állatkert igazgatója fogja megnyitni. A színes program része vadmadár-bemutató sólyomröptetéssel, és ha az időjárás engedi, akkor lovaglás, a Dante Avasi Lovarda jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában