Kultúra

2019.04.29. 18:02

Harsányi játékmackórekord

Hivatalosan is Harsányé a világraszóló játékmacirekord.

Tajthy Ákos

Közösségi munkában számolták a hosszú évek alatt összegyűlt plüssmackókat szombat délelőtt a harsányiak. A Mackó Mama Kuckójában összegyűjt játékmedvékkel a korábbi magyar rekord után szerettek volna a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerülni.

Óriási érték

„A Guinness-rekordot egy amerikai hölgy tartja nyolcezer-százötven plüssmackóval, itt viszont húszezer-tizenkilenc maci biztosan van, eddig számoltam. Úgy gondolom, ennél több lesz, de majd a végén kiderül” – mondta el lapunknak Arnócz­ki Istvánné, vagyis Mackó mama, aki hosszú évek óta gyűjti ezeket a játékokat, és gyűjteményéből rengeteget jótékonykodik, főként gyermekek számára.

 

Szabó Gergely, Harsány polgármestere kiemelte, a kezdetek óta támogatják „Valika hobbiját”, néhány éve a település segített otthont találni a plüssmackóknak, és most az új otthonuk megteremtésén is közösen dolgoznak.

„Óriási érték, hogy egy ilyen kivételes ember él a településünkön, a rekord is, melyet felállított, ezért természetes, hogy mindenben segítjük őt.” A rekorddöntés végül sikerült: összesen húszezer-háromszázhatvanhét plüssmackóval Harsány nemcsak hazánkban, hanem az egész világon a „legmackósabb” község.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában