Komplex verseny volt

2024.05.14. 17:30

Eldőlt ki lett idén az év erdésze

Az országos versenyen ő képviseli majd az Északerdő Zrt-t.

a gyakorlati versenyen

Forrás: Északerdő Zrt.

A Keletbükki Erdészeti Igazgatóság területén rendezte meg az Északerdő Zrt. „Az Év Erdésze – 2024.” elnevezésű házi versenyt, amely válogató is volt az országos megmérettetésre. A versenyt Király István, a Keletbükki Erdészet munkatársa nyerte, megelőzve Mogyorósi Balázst, a Lillafüredi Erdészet és Gazsi Sándort, a Hegyaljai Erdészet kerületvezető erdészét.

Több versenyszám

A versenyen a társaság 15 kerületvezető erdésze vett részt. A résztvevőket Zay Adorján vezérigazgató és Vasas Ernő erdészeti igazgató, a versenybíróság elnöke köszöntötte. 

Forrás: Északerdő  Zrt.

A versenyzők több versenyszámban (összetett szakmai írásbeli, komplex felismerés, állományleírás, fatérfogat becslés, gyérítésjelölés, választékolás, számbavétel, élőfakészlet meghatározása, távolságbecslés és trófeaminősítés) bizonyították felkészültségüket.

Az Egererdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében,  június 5-én és 6-án  rendezi meg országos versenyét, ahol Király István képviseli majd az Északerdő Zrt-t.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában