Választás 2024

2024.04.17. 17:00

Most már biztos, a korábbi baloldali egység széthullott Miskolcon

A Momentum és a Jobbik-Konzervatívok Varga Andreát támogatja

Ujlaki Attila

Szopkó Tibor, Varga Andrea, Badány Lajos és Csabalik Zsuzsanna

Fotó: UA

"Mi nem fogunk visszalépni" – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Varga Andrea Klára, aki a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület támogatásával indul polgármesterjelöltként a júniusi önkormányzati választáson. A politikus egyúttal bejelentette, hogy a Momentum, a Jobbik-Konzervatívok és a Mindenki Magyarországa Néppárt is támogatja őt. Varga Andrea elmondta, hogy civilből lett alpolgármester és ezt a személetet szeretné tovább vinni. 

Én nem egy pártoknak elkötelezett személy vagyok, és számítok arra, hogy a civilszervezetek közreműködésével, egy együttműködő városvezetést tudunk majd kialakítani

– mondta.

Nem tudtak megegyezni

A Momentum képviseletében Szopkó Tibor alpolgármester arról beszélt, hogy az általuk meghirdetett „Legélhetőbb Miskolc” program az elsődleges számukra. „Ennek érdekében tudunk választási szövetséget is kötni.

Az hogy itt vagyunk, egyértelművé teszi, akikben a partnereinket megtaláltuk, és azt is, hogy kikben nem találtuk meg

– hangsúlyozta. (Akikkel nem találták meg a partnerséget többek között: Demokratikus Koalíció, Párbeszéd-Zöldek, Lehet Más a Politika-Magyarország Zöld Pártja és a Magyar Szocialista Párt – a szerk.)

Szopkó Tibor azt is elmondta, számukra nem a személyek és a pártok a fontosak, hanem a város.

Szakmai érvek hiánya

Badány Lajos, a Jobbik-Konzervatívok alpolgármestere elmondta, hogy az elmúlt időszakban

egyre többen érezték azokat az anomáliákat, amelyek nem szakmai érvek mentén mentek, hanem kifejezetten személyi és csoportérdekek figyelembevételével,

sőt akadályozták is bizonyos döntéshozatalt. „Arra a meggyőződésre jutottam, hogy ez a hozzáállás nem képviseli a miskolciak érdekét” – mondta.

Nem értik Barkai Lászlót

Szopkó Tibor elmondta, hogy már múlt héten egyértelműen kiderült: nem tudnak együtt működni a választásokon dr. Barkai Lászlóval.

Úgy gondolom, dr. Barkai László tudatosan értelmezte félre a mondandókat egy találkozásunk után, hiszen már akkor tudtuk, hogy nem támogatjuk

– hangsúlyozta. Mint ismert, a függetlenként induló, de a baloldali pártok döntő többségének a bizalmát élvező Barkai László még hétfőn posztolt arról, hogy a Jobbik-Konzervatívok és Momentum is támogatja az önkormányzati választáson. Szarka Dénes, a Jobbik-Konzervatívok helyi vezetője még aznap cáfolta, hogy támogatnák Barkai Lászlót, sőt egyenesen „álhírnek” nevezte a polgármesterjelölt által leírtakat. A miskolci Gyurcsány-párt ennek ellenére hétfőn este kiküldött egy közleményt arról, hogy az elmúlt pénteken tárgyalások zajlottak a Momentum és a Jobbik Konzervatívok tárgyaló delegációjával, ahol a jelenlévők kifejezték dr. Barkai László polgármesterjelölti támogatását az önkormányzati választásokon. A cáfolatok ellenére dr. Barkai László hétfőn egy kereskedelmi televízió műsorában pedig úgy fogalmazott: a személyét a Momentum és a Jobbik-konzervatívok „elfogadta és semmilyen kifogásuk nem volt ellene”. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában