boon.hu video

2024.04.12. 07:45

Újabb botrányos utcaburkolás Miskolcon – fotókkal, videóval

A lakosok dühösek, mert szerintük a megkésett munka eredménye kritikán aluli. A kivitelező cég „érdekes” útszakaszt adhat át az önkormányzatnak.

Ujlaki Attila

Fotó: Ujlaki Attila

Ez a munka egész egyszerűen trehány – Kertész István így foglalta össze portálunknak a miskolci Szabadság utcában végzett útburkolati munkákat. Mint megtudtuk, a kivitelező még tavaly kezdte el a munkálatokat, mert egy közműszolgáltató fővezeték cseréjét hajtották végre. Azt is elmondta, hogy tavaly november 25-e volt az átadási határidő és most áprilisra lettek kész a munkával, ami több hónapon keresztül megnehezítette a mindennapjaikat. „Lehetetlenné tették a mindennapi életet, hiszen a közlekedés nehézkes volt autóval és a végeredmény pedig katasztrofális lett” – mutatott rá.

Felháborodtak

Portálunk munkatársa a helyszínen több feldühödött lakókkal találkozott, akik nem értik, hogy egy ilyen munkát, hogyan lehet majd átvenni. Az egyikük elárulta, hogy jelezte az önkormányzat felé a problémát, azonban sokszor „süket fülekre” lelt. „A több tonnás gépek naponta közlekedtek erre és azt is tönkre tették, ami addig ép volt” – nyomatékosította. 

Tönkrement a másik fele

Egy másik – neve mellőzését kérő – lakos is megerősítette, hogy az építkezés során az utca egyik oldala akkora terhelést kapott a munkát végző járművektől, hogy a meglátásuk szerint teljesen tönkrement.

„Annyit szeretnénk elérni, hogy az útburkolatot hozzák rendbe legalább arra a szinte, mint amilyen volt a munkálatok megkezdése előtt” – részletezte Molnár Pálné, aki szintén az utcában él.

Tartanak a következményektől

Molnár Pál mutatta végig szerkesztőségünknek a „két arcú” utcát. Elmondta, hogy a csapadékvíz-elvezetése is problémás, mert kisebb esőzés után áll a víz az utcán. „Az egyik szomszéd kerítését szabályosan locsolják az elhaladó autók, amikor egy-egy nagyobb tócsába belemennek” – mondta. 

Megosztotta, hogy vízvezetékhálózatot is féltik a munka után. „Olyan terhelést kaphatott a rendszer, hogy bármikor lehet egy nagyobb csőtörés, és mivel itt még a régi eternit csövek vannak, így ez csak idők kérdése, hiszen korábban is gyakori volt a csőtörés az utcában” – mutatott rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában