Indul a bedegvölgyi erdőtelepítés

2024.04.04. 15:38

Tölgyfaerdőt ültetnek közel Miskolc belvárosához

A telepítéssel 32,5 hektárral bővül majd Miskolc város erdőterülete.

Tölgyfaerdő nappali fényben

Forrás: Shutterstock

Fotó: LeManna

Közel 550 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert erdőtelepítésre a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Az erdészeti hatóság tölgyerdő létesítését engedélyezte a Bedegvölgyben, közel a miskolci belvároshoz. A telepítendő célfaj csertölgy, melyet makkvetéssel juttat a Városgazda a területre. Ezen kívül hektáronként 120 darab őshonos elegyfajt telepítenek a biodiverzitás növelése érdekében. A telepítéssel 32,5 hektárral bővül majd Miskolc város erdőterülete. Miután a cég feladata lesz az erdőgondozás is, a napokban megkezdődött az erdőtagok határvonal-koordinátáinak kitűzése. A terület természetes tagozódása és a területen áthaladó légvezetékek miatt 11 darab erdőtagot alakítanak ki változó területnagysággal. A betelepített területeket a vadak által okozott károk kockázatának minimálisra csökkentése érdekében három blokkban kerítik be.

A hosszútávú program célja, hogy évtizedek múlva, hektáronként 500-650 gyönyörű tölgyfa alkosson egy új erdőt, közel Miskolc belvárosához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában