Ózd

2024.04.19. 16:00

A Bláthy Ottó úton kezdődik az aszfaltozás - képekkel

Ózd belterületén majd négy és fél kilométer útszakaszt aszfaltoznak, kétszázmilliós pályázati forrásból.

Marosréti Ervin

Megkezdődött a munka Ózdon

Fotó: ME

Az első helyszínen rövidesen megkezdődik a kivitelezés, amit további tizennégy belterületi útszakasz aszfaltozása követ majd Ózdon. A Bláthy József úton az előkészületek megtörténtek, a kivitelező kedden reggel vonul fel a munkagéppel. Ezután pedig a város számos pontján javulhat az utak minősége, köszönhetően egy sikeres pályázatnak. 

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény arra kéri az utcában élő lakosságot, hogy április 23-án kedden reggel 7 óráig álljanak el az autójukkal, tegyék lehetővé a munka elkezdését.

 A kivitelező vélhetően ezzel a szakasszal még aznap végezni fog.

Az egész városban

- Számomra az egyik legfontosabb feladat az utak állapotának fejlesztése, ezért minden lehetőséget igyekszünk megragadni - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester. - A városban még mindig sok olyan utca van, amely soha nem látott aszfaltot. Olyan szakaszokat is találunk szép számmal, ahol a minősége hagy kívánnivalót maga után. Ezen segíthet a mostani beruházás, amely a város egész területét érinti. A TOP-projekt kapcsán rengeteg feltételt támasztottak felénk. 

Az érintett szakasz lehetett gyűjtőút, figyelni kellett a terheltségét és az autóbusz forgalmát is. Csak olyan részeket tehettünk be a pályázatba, amely valamelyik kritériumnak megfelelt. Sajnos arra nem volt lehetőségünk, hogy korábban aszfaltot nem látott részeket újítsunk fel, de így is figyelembe vettük a lakossági igényeket, jelzéseket. 

Az érintett útszakaszok

Belvárosi városrész: Lomb út, Radnóti Mihály utca, Bláthy Ottó utca, Liszt Ferenc út 

Béke-telep városrész: Árpád vezér út 20. előtti útszakasz + parkoló, Szent István utca, Bolyki főút belső útja 

Szentsimon városrész: Krúdy Gyula út, Ruhagyár utáni belső út

Szenna városrész: Damjanich út egy szakasz

Tábla városrész: Szövetkezet út egy szakasz

Sajóvárkony városrész: Tinódi út szakasz

Falu városrész: Ady Endre út, Bajcsy-Zsilinszky utc

Somsály városrész: Somsályfő utca

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában