boon.hu video

2024.04.04. 15:11

Óvodavezetők találkoztak Bekecsen (fotókkal, videóval)

Balatoni Katalin elmondta, az óvodák fejlesztésére csaknem 320 milliárdot költött a kormány 2010 óta.

Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára

Fotó: Vajda János

Csaknem kétezer óvodában és feladatellátási helyen történtek infrastrukturális fejlesztések, építések, bővítések és felújítások az elmúlt tizennégy évben 319 és fél milliárd forint értékben - ismertette a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára Bekecsen csütörtökön.

Balatoni Katalin az óvodavezetők 2. országos szakmai találkozóján azt mondta: a fejlesztések az intézmények 42 százalékát érintették. Az államtitkár kitért arra is, hogy míg 2010-ben 370 136 óvodai férőhely volt Magyarországon, mára ez 17 550-nel nőtt. Megemlítette, hogy mára több mint 750-nel nőtt óvodapedagógusok száma, a gyermekeké azonban csaknem 15 ezerrel csökkent az óvodákban.

 Balatoni Katalin nyugat-európai viszonylatban is kiemelkedő színvonalúnak nevezte a magyarországi óvodapedagógus-képzést.     Azt mondta, az idei tanévtől 68 középiskolában indítanak középfokú képzést is, amelyre várhatóan nagy lesz az érdeklődés, mert ezzel a végzettséggel óvodákban munkába lehet állni, ugyanakkor a felsőoktatási képzésben is beszámítják.  

A csütörtökön kezdődött kétnapos tanácskozás megnyitóján Bodnár László polgármester arról beszélt, hogy a település számára fontos a családok segítése. Nemrégiben bölcsődét építettek és "falusi iskolaként" sikerült azt is elérniük, hogy általános iskolájuk idén szeptembertől már gimnáziumként is működik - emelte ki.  Az országos találkozón a hazai óvodák vezetői mellett határon túli magyar intézmények képviselői is részt vesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában