Tudta?

2024.04.15. 07:43

Így változott a látogatási idő a vármegyei kórházban

Április 15-től lépett életbe az új rend. Érdemes megismerkedni vele, mielőtt látogatni mennénk.

Boon.hu

Változott a látogatási rend a vármegyei kórházban

Forrás: BOON

2024. április 15-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén - a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a kezelőorvossal való kapcsolattartás céljából - a látogatók számára a látogatási rend módosult.  

A látogatás ideje egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is 15.00-től 17.00 óráig tart a házirendben foglaltak betartása mellett. A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon a látogatás továbbra is minden nap 15.00 és 16.00 óra között engedélyezett. (Az engedély visszavonásig érvényes, a látogatási rend többi általános szabályának szigorú betartása mellett.)

Egy beteg, egy látogató 

A kórteremben egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat, a súlyos állapotú betegek esetén - ha a hozzátartozó látogatási időn kívül is szeretne a beteg mellett tartózkodni - a kérést az osztályvezető főorvosnak vagy helyettesének írásban kell jelezni, aki indokolt esetben engedélyezheti azt.  

Munkaszüneti napon felmerülő sürgős látogatási igény esetén azt az igazgatói ügyeletes felé lehet benyújtani az [email protected]; e-mail címre, amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, úgy lehetőség van az intézmény területén, szabadtéren történő látogatásra.  

Vizitek, orvosi és/vagy ápolói beavatkozások alatt látogató nem tartózkodhat a kórteremben. A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (kézfertőtlenítés).

A maszk viselése - az érvényben lévő rendelkezés szerint - 2024. április 8-a óta nem kötelező. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában