boon.hu video

2024.04.19. 07:30

Gálával ünnepelték a hetven évet a szentpálisok - fotókkal, videóval

Különleges gálaműsorral ünnepelte fennállásának hetvenedik évfordulóját csütörtökön a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Szabóné Trum Tünde, az iskola igazgatónője köszöntő beszédében a következőképpen foglalta össze a nap jelentőségét:

„Az ünnepi esemény elsődleges célja, hogy motivációt adjunk jelenlegi növendékeinknek a tanuláshoz, és hangsúlyozzuk, hogy a szakképzésben nagyon jó helyen vannak, ahonnan az élet különböző területein lehet karriert építeni. Ehhez szolgáltatnak példát a pódiumbeszélgetésre meghívott, iskolánkban végzett prominens személyek: neves szakemberek, pedagógusok és művészek.” Hozzátette, hogy az évforduló kiváló alkalmat biztosít arra is, hogy felidézzék az elmúlt évtizedek legjelentősebb és legmeghatározóbb pillanatait.

Ezek után Bihall Tamásnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnökének, Kiss Gábornak, a Miskolci Szakképzési Centrum kancellárjának majd Molnár Péternek, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatójának megnyitó beszédei hangzottak el.

Műfaji sokszínűség a gálán

A műsorban részt vettek az iskola prominens öregdiákjai, akik példaként szolgálnak a sikeres karrierépítésben, és akiket a pódiumbeszélgetésen keresztül közelebbről megismerhettek az érdeklődők. A beszélgetéseket a szintén „szentpális” Bűdi Szilárd vezette, aki 1995-ben érettségizett az iskolában, és jelenleg többek között a Sláger TV és a Rock FM rádiócsatornán műsorvezető. Ez lehetőséget nyújtott arra, hogy a szakmai, pedagógiai, zenei területen országosan ismert öregdiákok és egykori tanárok felidézzék az emlékeiket, így a múltról való megemlékezés mellett inspirációt és motivációt is adtak az iskola jelenlegi és jövőbeli diákjainak.

A prózai és zenei műsorban felléptek a jelenlegi diákok, tanárok és az iskola alkalmazottai is, hogy megmutassák, mennyire fontos számukra az iskolai közösség és a hagyományok ápolása. A közönség láthatott bécsi keringőt, tangót, jive-ot, salsat és kortárs táncot, hallhatott verset és prózai jeleneteket, és fellépett a Fazekas Vonós Kamaraegyüttes is. Majd a gála egy közös énekléssel ért véget, ahol Máté Péter: Azért vannak a jó barátok című száma csendült fel.

Nézze meg a videót is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában