boon.hu video

2024.04.07. 17:02

Mutatjuk, milyen volt az áprilisi Miskolci Régiségvásár - fotók, videó!

Gyakran lehet találkozni messzebbről, akár külföldről érkezett árusokkal, vásárlókkal.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

Nyárias melegben zajlott az április havi Régiségvásár Miskolc belvárosában. A forgalom is ennek megfelelő volt bár reggel kicsit nehezebben indult be, de 11 órakor már max-on pörgött a zsibvásár. Szokás szerint minden is volt a régiségek mellett a termelői finomságok is várták a vásárlókat.

Törzsközönség

A törzsközönség, az ismerős arcok mellett gyakran lehet találkozni messzebbről, akár külföldről érkezett árusokkal, vásárlókkal. Mellettük üde színfolt a zenés, dalos produkcióikat kínálók közreműködése. A motorosok felvonulása is a hangulat emelését hivatott szolgálni.

Péter egészen Vásárosnaményból érkezett és egy különleges lovasmotívumokkal ellátott, bőrrel keretezett különleges tükröt szorongat a hóna alatt.

– Nem az enyém, a bátyám vette lovaglással foglalkozunk azért tetszett meg – tájékoztat a vásárlás körülményeiről. Nagyon belendültek a tükör mellett még jó pár „kincset” rejtett bevásárlószatyruk.

– Kedvenc területünk a nyugdíjasok részére fenntartott Déryné utca, szinte mindig lehet valami különlegességet találni. Régen gondolkodunk madárkalitka vásárlásán és most úgy tűnt kedvez a szerencse itt láttunk egy megfelelőt, ám sajnos – barátságos 2000 forintos áron – már elkelt. Igaz még otthagyta az új tulajdonos, „iszik egyet az üzletre” felkiáltással. Próbáltunk rálicitálni a cuccra, de nem jártunk szerencsével. Reméljük végül gazdára lelt.

Aki a termékek árát becsüli meg

A vásár hivatalos becsüsével Tóth-Szabó Istvánnal nehezen tudtunk szóba elegyedni „kézről-kézre” adják a vásárlók. Azért van „becsülni való” is egy idős hölgy remek lámpáját kínálja eladásra és mint kiderül jól saccolta meg a 30 ezer forint körüli árat a becsüs szerint reális az esély az értékesítésre. Annyit azért sikerült megtudni a szakembertől, hogy körülbelül ebédig tart az erősebb forgalom, délután már legföljebb sétálgatni jönnek ki a városlakók.

A szokásos vásári portékák mellett megfigyelhető – vélhetően a növekvő érdeklődés miatt – a régebbi Lego termékek egyre szélesebb kínálata. A több száz mütyür türelmesen várja új gazdáját, akik nem egyszer jó félórás válogatás után lelnek számukra megfelelő darabra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában