boon.hu video

2024.03.31. 16:13

Tojások után kutattak az edelényi kastélyban - képekkel, videóval

Az Edelényi Kastélysziget húsvéti programokkal várta a látogatókat vasárnap. A kastély gyönyörű parkjában több méteres papírnyuszik és tojások jelezték, hogy a kastélyban is járt a nyuszi húsvétkor.

Galambos Eszter

Fiatal érdeklődő az edelényi kastély kertjéban

Fotó: Vajda János

Piller Enikő rendezvényszervező és múzeumpedagógus kérdésünkre elmesélte, hogy az ünnepi programok délelőtt tojáskereséssel kezdődtek, az ovisok és az iskolások számára.

Kézműveskedés az edelényi kastélyban
Fotó: Vajda János

A kastély parkjában elrejtett tojásokat, édességekre lehetett beváltani. El lett rejtve két-két nagyobb méretű is, ha ezt valaki megtalálta, akkor könyvjutalomban részesült. Ezenkívül az úgynevezett Morzsabárban egész nap kézműveskedéssel várták a gyerekeket. Itt lehetett húsvéti könyvjelzőt készíteni, színezni illetve tojás formájú mézeskalácsot díszíteni olyan motívumokkal amit a vármegyében régen a hímes tojásokon használtak. A felnőttek számára pedig rendhagyó tárlatvezetés volt több időpontban, ahol egy korhű karakterrel Forgács Ludmilla grófnő húgával Forgács Franciskával lehetett találkozni. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Az Edelényi Kastélysziget programjai folytatódnak, így aki szeretne rajtuk részt venni húsvét hétfőn még megteheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában