Lesz harmincadik?

2024.03.11. 11:15

Segítséget kér az Észak-Kelet Átjáró Egyesület

Huszonkilenc kiadványt adtak ki, de nincs pénz a harmincadikra.

A Privát félmúlt sorozat 26-ik kötetbemutatóján Darázs Richárd egyesületi elnök Marosi Lajossal, A denevéres toronytól a távcsöves kupoláig című kötet szerzőjével beszélget.

Fotó: Vajda János

Egy időre szünetre kényszerül a Privát félmúlt Miskolcon című sorozat, adta hírül közleményében az Észak-Kelet Átjáró Egyesület. Mint írták, az egyre nehézkesebb financiális háttér miatt kényszerültek erre a lépésre. Huszonkilenc füzetet adtak ki eddig, készen van a harmincadik kézirata is. "Jó lenne kerek számmal várni a jobb időket, feltétlenül meg szeretnénk jelentetni még – egyelőre az utolsónak tűnő – harmincadik PfM füzetet" – fogalmaznak. Segítséget kérnek: a Privát félmúlt Miskolcon sorozat 30. számának nyomdaköltségére gyűjtenek, ami 350 ezer forintba kerülne.
A sorozatban olyan kiadványok jelentek meg, amelyek Miskolc helytörténetével foglalkoznak, a füzetek szerzői legtöbbször miskolci civilek. Írásaik útján őrzi meg az egyesület a jövőnek például a Kilián-dél, az Avas, a hajdanvolt MÁV-telep, régi idők focija közelmúltját a kortársak visszaemlékezései alapján, de belepillanthattunk a város emlékezetes orvosának blogjába is a sorozat egyik kötetének hasábjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában