Tudta?

2024.03.29. 20:00

Mostantól már ezt is lehet Miskolctapolcán

Érezhetően beköszöntött az igazi tavasz a tavaly megújult miskolctapolcai Őspark és a Csónakázó-tó környékére.

Galambos Eszter

Tavaszi nyitás van a miskolctapolcai Csónakázó-tónál

Fotó: Ádám János

A csodálatosan megújult környezetnek és gyönyörű közel húsz fokos időnek köszönhetően rengetegen látogattak ki péntek délelőtt Miskolctapolcára. A Csónakázó-tó felé indulva vadonatúj pavilonok mellett haladunk el és igényes környezetben fogyaszthatunk el fagylaltot vagy nagyon finom különböző ízesítésű lángosokat, gofrikat.

csonakazo-to-09-aj
Birtokba vették a tavat
Fotó: Ádám  János

A Barlangfürdő melletti megújult Ősparkban a Miskolctapolcára látogatók megcsodálhatják a gyönyörű környezetben található Csónakázó-tavat, ahol húsvét péntektől már csónakázásra, vízibiciklizésre is adott a lehetőség. 

Delfines vízibiciklivel

Péter a kislányával Pannával látogatott ki a tóhoz, mert mint megtudjuk, a kislány nagyon szeret csónakázni. Nagypapája horgász, ezért a Tiszára már több esetben beeveztek együtt és nagyon élvezte a kalandot. Most a 19-es számú delfines vízibiciklit választja, mert az számára a legszimpatikusabb. 

Szabolcs és Anna éppen a kiszáll az egyik vízibicikliből széles mosollyal. Az interneten olvasták, hogy péntektől lehet csónakázni és ki szerették volna próbálni. Nagyon élvezték magát a programot és a környezetet is. Orosházáról jöttek Miskolcra, apartmanban szálltak meg vasárnapig. Céljuk hogy felfedezzék a környéket. Mivel nagyon szeretik a természetet, ezért mindenképpen ellátogatnak Lillafüredre is. 

Derékig érő vízben

A Csónakázó-tó szolgáltatásait minden nap 9.30-tól 17.30-ig lehet igénybe venni fél vagy egy órás időtartamra belépőjegy vásárlásával, a szezon minden egyes napján. Vannak szabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartani: például ilyen, hogy sem kikötni, parthoz közel menni, sem a csónakból kiszállni nem szabad, annak ellenére, hogy mint megtudtuk, a víz jelenleg csak körülbelül derékig ér.  

Baldachinos csónak is van romantikához

Különleges szolgáltatást is biztosítanak felárral, hiszen a romantikus hangulatban érkező, esküvői fotózáson részt vevő párok egy baldachinnal díszített csónakban örökíthetik meg a felejthetetlen pillanatokat. A természetközeli hangulatot tovább fokozzák a tó partján lévő fákon ugráló mókusok és a vízen ringatózó kacsák, akik végig kísérik a tavon közlekedőket, és a tó mellett sétálókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában