boon.hu video

2024.03.13. 16:30

Lehoczki László átvette az Év Embere 2023 díjat (fotók, videó)

Az elmúlt hetekben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év embere közönségdíj szavazásán, Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport alapítója és vezetője lett a nyertes.

Lehoczki László szerkesztőségünkben vette át a díjat, ahová kutyáját, Hope-ot is magával hozta.

Fotó: Ádám János

Az Észak-Magyarország és a boon.hu február 1-jén indította útjára az Év embere közönségszavazását. Az Év embere jelöltjei kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évben, életművükkel gyarapították régiónkat 2023-ban. Célunk az volt, hogy olvasóink segítségével díjazzuk és elismerjük nem mindennapi munkásságukat. Olvasóink két héten keresztül voksolhattak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kiválóságaira.

Döntésük alapján az alábbi végeredmény született: Az Év embere 2023 közönségdíjat Lehoczki László veheti át. A díjat szerdán adtuk át. 

Lehoczki Lászlót, a Spider Mentőcsoport alapítóját és vezetőjét - és mentőkutyáját, Hope-ot - szerkesztőségünkben köszöntötte az Észak-Magyarország és a boon.hu főszerkesztője.
Csákó Attila rámutatott: „Már négy évtizede vesz részt kutyáival - korábban Manccsal, most Hope-pal - a katasztrófák utáni életmentésekben a világ számos pontján. Olyan helyekre mennek el, ahonnan az emberek nagy része legszívesebben elmenekülne. Bátorságukkal, kitartásukkal és szakmaiságukkal reményt adnak a bajba jutott embereknek, a túlélőknek, azok szeretteinek és minden jóérzésű embernek”. Csákó Attila kiemelte: „Hősies és önzetlen munkájukért, tevékenységükért a világ számos országában tisztelik, most pedig olvasóink díjazták is szolgálatukat. Mindannyiunk nevében gratulálok az elismeréshez, kívánok minél kevesebb, de annál eredményesebb munkát a jövőben!”

Lehoczki László nagyon örült a díjnak:

„A díjnak eszmei értéke van, ami pénzben nem mérhető. Ez a 40 éves pályafutásom mérföldköve, mert a szülővárosomtól, a vármegyémtől kaptam a különleges elismerést. A díj egy visszajelzés arról, hogy hasznos és fontos munkát végzünk, amikor segítünk a bajba jutott embereken. Kiváló kezdeményezésnek tartom az Év Embere díjat! Mert motiválja az embereket, hogy tegyenek a közösségért, és értékeljék a munkájukat. A díj által a miskolciak megismerhetik azokat, akik önzetlenül segítenek másokon. Szerintem a végső tíz jelölt mindegyike megérdemelte volna ezt a díjat, ezúton is szívből gratulálok nekik. Büszke vagyok arra, hogy velük együtt jelöltek. Köszönöm a szavazók hatalmas aktivitását. Külföldről, Erdélyből és Szlovákiából is rengeteg szavazat érkezett, amit nagyon szépen köszönök.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában