boon.hu video

2024.03.23. 12:39

Kreatívan készültek a gyerekek a húsvétra - fotókkal, videóval

A II. Rákóczi Ferenc könyvtárban az ünnep közeledtével örömmel kreatívkodtak a kicsik és nagyok egyaránt.

Ujlaki Attila

Papírból készülnek a húsvéti tojások, nyulak a könyvtárban

Fotó: Ujlaki Attila

Közeledik a húsvét,  különösen a gyerekek várják izgatottan az ünnepet. A II. Rákóczi Ferenc könyvtárban különleges eseményt tartottak szombaton délelőtt az ünnepvárás jegyében, ahol a legkisebbek vidám kézműveskedésbe merültek. A könyvtárban megrendezett esemény célja nem csupán az volt, hogy a gyerekek szórakozzanak, hanem hogy együtt alkossanak és tanuljanak az ünnepi hagyományokról. A rendezvény során a résztvevők különböző kézműves tevékenységekbe fogtak, melyek mind a húsvét hangulatát idézték.

Lelkesen készülődtek

A gyerekek például a tojást festettek, húsvéti díszeket és nyuszi alakú játékokat készítettek. A könyvtárban hatalmas volt az öröm és a derű, ahogy a gyerekek színes festékekkel, ragasztóval és papírokkal dolgoztak. Az esemény nem csupán az aprónépnek, hanem szüleiknek is lehetőséget adott arra, hogy együtt töltött idő során élvezhessék az ünnep előtti készülődést. A közös alkotás nemcsak a kreativitást fejlesztette, hanem a családtagok közötti köteléket is erősítette, és ugyanakkor új barátságok is születhettek, erősödhettek a kicsik között. A könyvtár dolgozói kifejezték örömüket, hogy ilyen sok gyermek és család vett részt az eseményen. A gyerekek haza is vihették munkájukat, és ez láthatólag örömmel töltötte el őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában