Programok

2024.03.02. 14:00

Közös zenélés Sziámival a Kocsonyafesztiválon

Kreatív Miskolc – a Kocsonyafesztivál programkínálatát színesíti a Miskolci Galéria.

Müller Péter Sziámi

Fotó: MW

A Miskolci Galéria minden épületében profilba vágó programokkal készülnek a Kocsonyafesztiválra: a képzőművészet, népművészet és a színház lesz itt a középpontban, de kalandoznak majd egy kicsit a könnyűzene területére is – adta hírül közösségimédia-oldalán a kortársművészeti intézmény. A teljesség igénye nélkül ajánlunk néhány különösen érdekesnek ígérkezőt a kínálatból. 

Március 8-án, pénteken délután 4-kor nyílik a Hallgatnak a múzsák? – című Szalay Lajos-emlékkiállítás. A műveket Müller Péter Sziámi ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Ugyancsak vele beszélgetnek ugyanitt délután 5-kor. A panel a Kreatív Miskolc címet viseli. Hogy jön a témához az általában underground zenészként számontartott művész? Miskolcon ehhez nem is kell különösebb magyarázat: ő volt a Bartók+... nemzetközi operafesztivál megálmodója és atyja, neki és alkotótársainak, Hegyi Árpád Jutocsa egykori miskolci színházigazgatónak és Kesselyák Gergely karmesternek köszönhetjük a városhoz hozzánőtt szemlét. A mostani beszélgetés részeként lesz zenélés is. A közreműködők: Regős Zsolt (zongora), Czakó Péter (klarinét), Kacsenyák Gábor (ütősök).

Március 9-én, szombaton délelőtt 10-től a kortárs képzőművészethez közelítenek Orosz-Stefán Renáta képzőművész vezetésével, az Avasi Gimnázium diákjainak közreműködésével játékos képzőművészeti foglalkozás formájában. Délután 3-tól fellép a MIZRAB – Szabó Gábor Emlékzenekar. 

A Feledy-házban délelőtt 11-től gyermektáncházat, koncertet és népi hangszerek bemutatóját szervezik, muzsikál az Esztenás Együttes, a táncházat vezeti Sinka Tímea. Március 10-én, vasárnap a Thália-házban (Színészmúzeumban) Tarka papírkulisszák – Csináljunk Színházat! címmel lesz interaktív program délelőtt 10-től. A részletes programról a Miskolci Galéria közösségimédia-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában