Huszonhárom rendezvény

2024.03.13. 17:55

Hamarosan startol az Egyetemi Tavaszi Fesztivál - fotók, videó!

Immár harmadszor rendezik meg az Egyetemi Tavaszi Fesztivált, amely keretein belül idén huszonhárom rendezvényt tartanak. A programsorozat március 26-án a Húsvéti hangversennyel nyit majd a Miskolci Egyetem Díszaulájában.

A Palota Quintet zenélt a programismertető sajtótájékoztatón

Fotó: Ádám János

Hat helyszínen folynak majd az események a Miskolci Egyetemen, a Zenepalotában, az Edelényi Kastélyszigeten, a Borsodi tájházban, a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában és a miskolci Művészetek Házában- sorolta Papp Sándor, a Bartók Béla Zeneművészeti Kar dékánja.
Az elsősorban komolyzenei fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a maga kedvének és érdeklődésének való programot. Idén már az általános iskolába járó zenét kedvelő és tanuló gyermekek számára is próbáltak kedvezni a szervezők.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Színpadon a csodagyerekek

Április 26-án fellép például a Magyar Rádió Gyermekkórusa, május 4-én Varsóból és Prágából érkeznek csodagyerekek, fiatal zongoristák. Könnyűzenei műsorok is lesznek, előadást hallhatnak ebben a témában az érdeklődők május 8-án „ A kocka el van vetve”címmel. Június 5-én pedig a Sereg János Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével filmzenekoncertet hallgathatnak az érdeklődők. A nemrég megkapott könnyűzenei képzésnek a budapesti tagozatából is érkeznek majd zenekarok, melyek a Miskolci Egyetemi Napok keretein belül lépnek fel. A fesztivál 2024. június 6-án zárul a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjével, ahol a Bartók Béla Zeneművészeti Kar hallgatói is meghallgathatók majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában