boon.hu video

2024.03.08. 19:00

Giga érdeklődés mellett kezdődött el a Miskolci Kocsonyafesztivál - képekkel, videókkal

Péntek délután nagyszabású felvonulással nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a Miskolci Kocsonyafesztivál. A köszöntő beszédek után több helyszínen szabadtéri koncertekkel kezdte meg nyitónapját Magyarország egyik legnagyobb vidéki gasztrokulturális fesztiválja. A fesztivál március 10-én, vasárnap estig tart.

Galambos Eszter

A békák is felvonultak a megnyitó előtt

Fotó: Bujdos Tibor

Hatalmas tömeg várta a felvonulókat a Villanyrendőrnél. Mindenki békákat akart látni és kapott is belőlük bőven, hiszen kicsik és nagyok, táncosok és zenészek is a fesztivál jelképének bőrébe bújva vidáman vonult végig Miskolc főutcáján. A Szent István téren már alig lehetett mozdulni a tömegtől, amikor is elhangzottak a megnyitó beszédek. Rózsa Edit, a fesztivál alapító-jogtulajdonosa megköszönte, hogy Miskolci Kocsonyafesztivál újra megvalósulhat, így lehetőségünk nyílik arra, hogy megkeressük, megtaláljuk, ami összeköt bennünket. 

A megnyitóünnepségen
Fotó: Bujdos Tibor

Beszédében kitért arra, hogy az ilyen programok jó apropót szolgáltatnak, hogy átéljük az együttlét a közösség élményét. Megköszönte Lipták Ádám főszervezőnek az elmúlt időszak munkáját, majd kiemelte Veres Pál polgármester érdemeit, miszerint egy ilyen volumenű fesztivál megvalósulása a város első vezetőjén is múlik. 

A fesztivál, ami összeköt minket 

Veres Pál polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a megnyitón megjelent tömeg magáért beszél, hiszen mutatja, hogy mennyien magukénak érzik ezt a fesztivált és a várost. A rendezvények immár közel huszonöt éves története van, még sokan emlékezhetnek arra, hogy egy-egy kis sátorral indult valahol a Villanyrendőrnél az esemény és nőtte ki magát olyanná, amilyen most. Örömét fejezte ki, hogy 2020-ban visszatérhetett az eredeti Kocsonyafesztivál. Meglátása szerint a program szellemisége az, ami egyedi márkává teszi ezt az eseményt. 

A vidék legnagyobbja

Hangsúlyozta, hogy Magyarország egyik legnagyobb vidéki gasztrokulturális programjáról van szó, ami szól az együttlétről, szól a finom ételekről, a finom italokról, szól a zenekarokról, szól az összetartozásról. Hihetetlen magas színvonalú kulturális programok várhatók az elkövetkezendő napokban a színháztól az irodalmárokon, a zenészeken keresztül mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt. 

Kiemelte, hogy közel nyolcvan településről érkeztek árusok és produkciók a miskolciak fesztiváljára, ami mára már kihagyhatatlan programmá vált a nagyon messziről érkezőknek is. 

Hagyomány és értékek

A következő gondolatokkal zárta szavait: 

Azt keressük meg, ami összeköt bennünket. Összekötnek bennünket a hagyományok, az értékek, a történelem, a kultúra és a városunk tisztelete, hiszen a legendásan erős miskolciság az egy olyan »bélyeg«, amit magunkon hordozunk és amire nagyon büszkék vagyunk. Egy összefogó kapocs, ami számunkra jelenti a biztonságot, jelenti az értékeket, jelenti az otthonunkat. 

Miskolci Kocsonyafesztivál felvonulás:

Hömpölyög a tömeg - Miskolci Kocsonyafesztivál 2024

Kezdetét vette a Miskolci Kocsonyafesztivál 2024

Hány béka van a Miskolci Kocsonyafesztiválon?

Kocsonyaverseny zsűrizés

Akcióban a Miskolci Kocsonyafesztivál zsűrije

Kocsonyafeszt Street Kitchen

Wellhello koncert - Miskolci Kocsonyafesztivál 2024

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában