Szörnyű

2024.03.27. 14:16

Véget vetettek a geleji gólyaterrornak

A madarak fészkelését és pihenését egy riasztó zavarta, de szerencsére már visszatért a béke a gólyafészekbe - tudtuk meg a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán.

Boon.hu

Ennél a háznál szerelték fel a madárriasztó berendezést

Forrás: Mályi Madármentők

Az egyik geleji lakóháznál egy mozgásérzékelővel ellátott ultrahangos riasztó akadályozta meg az ott élő gólyapár visszatérését a fészekbe. Az emberi hallás tartománya nem érzékeli az ultrahangot, az állatokra viszont ez riasztóan hat. 

A környéken lévő összes gólyafészek foglalt volt, ezért a madarak a közelben nem tudtak megpihenni a riasztás miatt.

Nem lakott a házban 

A történet pikantériája, hogy a gólyafészek melletti ingatlan tulajdonosa nem lakik a házban, mégis felszerelte a gólyákat elűző berendezést. 

Az ügy óriási felháborodást keltett a gelejiek körében és az önkormányzatnál is. Hamarosan lépéseket tett a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálata és a Mezőcsáti Rendőrőrs munkatársai. 

A hatóságoknak és a Mályi Madármentő Állomásnak köszönhetően az ingatlan tulajdonosa leszerelte a riasztóberendezést, így már nyugodtan megpihenhetnek a fészekben a gólyák a hosszú repülés után.

Az ingatlan tulajdonosa ellen közigazgatási eljárás és bírság indult - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában