Szakmai fórum

2024.03.12. 15:00

Digitális megoldások a mezőgazdaságban

A DAA+ az ismeretterjesztés eszközeivel segít kiválasztani és használni a valóban hatékony módszereket.

Tájékoztatták a gazdákat

Forrás: agrárkamara

A Magosz vármegyei szervezete és a Gazdasszonyok vármegyei gazdaköre Digitális Agrárakadémia Plusz címmel gazdafórumot tartott Mályiban a napokban a Borsod Agroker Zrt. telephelyén. Köszöntőt mondott Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz vármegyei elnöke és Zsiga Gábor, a Borsod Agroker Zrt. elnöke.

Kiemelt projekt 

A fórum háziasszonya, moderátora volt Stefánné Fekete Mária, a Gazdasszonyok vármegyei gazdakörének elnöke. A fórumon Gaál Gergő, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fiatal Gazda Gazdakör elnöke Digitális Agrárakadémia és digitális megoldások bemutatása címmel, dr. Milics Gábor, a MATE Precíziós Gazdálkodási és Agrárdigitalizációs Tanszékének vezetője, a Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnöke Precíziós Szántóföldi növénytermesztés címmel tartott előadást. A kormány 2019-ben fogadta el Magyarország Digitális Agrár Stratégiáját (DAS). A DAS kiemelt projektje a DAA+, melynek célja a termelők felkészítése a digitális megoldások alkalmazására, az adatok gyűjtésére és felhasználására. A DAA+ az ismeretterjesztés eszközeivel segít eligazodni a digitális megoldások között, segít megtervezni a termelőknek a saját gazdaságuk digitális átállását, kiválasztani és használni a valóban hatékony megoldásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában