boon.hu video

2024.03.05. 20:00

Borsod-Abaúj-Zemplén együtt fejlődik az itt működő vállalkozásokkal

Borsod-Abaúj-Zemplén gazdasági szereplői fontos szerepet töltenek be a vármegyei települések, valamint az ott lakók és dolgozók életében - hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetének fórumán.

Szaniszló Bálint

A vármegye vállalkoi találkoztak

Fotó: Bujdos

A Vállalkozók és Mukáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplénben is azt tekinti elsődlegese feladatának, hogy az itt működő vállalkozások helyzetét javítsa, működésüket a rendelkezésére álló eszközökel segítse. Így fogalmazott Ádám Imre, a VOSZ alelnöke, a vármegyei VOSZ elnöke a szervezet által Miskolcon rendezett vállalkozói fórumán.  

Ádám Imre
Fotó: Bujdos Tibor

Hangsúlyozta, hogy a vármegye gazdasága letükrözi az országos helyzetet. A vállalkozások nagyobbik része túlélte a krízisidőszakot és besorakozott a fejlődés útjára.

Közös akarat eredménye 

A vármegyei önkormányzat nevében Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy fejlődés nélkül nincs jövőjük a településeknek, a fejlődéshez pedig közös akaratra van szükség. A pátriában működő vállalkozások teremthetik meg az alapot, amely megadja egy település népességmegtartó erejét, hiszen az itt élő embereknek anyagi biztonságra és jövőbe vetett hitre van szükség.  

Szabó Gergely
Fotó: Bujdos Tibor

„A vármegyei önkormányzat a már letárult uniós fejlesztési ciklusban arra fordította a rendelkezésre álló anyagi lehetőségeit, hogy segítse ezt a folyamatot. Büszkék lehetünk rá, hogy a vármegyében hatezer munkahelyet sikerült megőrizni, illetvelétrehozni” 

- fogalmazott az alenök. Jelezte, hogy a most folyamatban lévő pénzügyi ciklusban is hasonló szellemben fogják felhasználni a Top Plusz fejlesztési forrásokat. 

A vállalkozások segítettek 

Veres Pál, Miskolc polgármestere egyértelműsítette, hogy a várost az utóbbi esztendők nehéz anyagi helyzetében az itt működő vállalkozások eredményes működésével együtt járó bevételek segítették ki.  

Veres Pál
Fotó: Bujdos Tibor

„A vállalkozások nékül lehetetlen lett volna a működőképesség megtartása - fogalmzatott - Látható, jelentős a város és környéke gazdasági fejlődése.” 


A vármegyeszékhely vezetőe hangsúlyozta azt is, hogy elkészült a város beruházási térképe, amely bemutatja az elkészült fejlesztéseket és a még csak tervasztalon meg lévő elképzeléseket. Százötven kisebb nagyobb pontja van ennek a térképnek.

Biztató gazdasági adatok 

Dr. Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet üzleti kapcsolatokért felelős igazgatója a hazai gazdaságról mondott biztató szavakat a rendelkezésre álló legfrissabb adatok alapján. 

Legérdekesebb megállapítása volt, hogy Magyarország, a hazai gazdaság számára 2024. a konszolidáció éve lesz, ősszel már egyértelműen fejlődő iránnyal, 2025-öt pedig már egyértelműen nevezhetjük a fejlődés esztendejének.  

Egy 53 tényező alapján összeállított rangsor szerint 2021-ben (erről az esztendőről állnak rendelkezésre mindne tekintetében hiteles adatok) a vármegyében - rorendben - Berente, Tiszaújváros, Miskolc, Szikszó és Tokaj érte el a legnagyobb fejlődést.

Bővülő tanácsadás 

Eppel János, a VOSZ elnöke a szervezet stratégiai elképzeléseiről beszélt többek között.  

Hangsúlyozta, hogy legfontosabb céljuk, hogy segítsék a tagvállalataik munkáját, fejlődését. Jelezte, hogy az érdekképviseletet még az eddigieknél is alaposabban szeretnék ellátni.  

Eppel János
Fotó: Bujdos Tibor

A VOSZ egyik nagy vívmánya a Széchenyi kártya program, amely a jövben is kiemelt helyet foglal el a tevékenységek között. Mindezzel összefüggésben bővíteni szeretnék tanácsadási szolgáltatásaikat. Energetikai, jogi, pénzügyi tanácsadst szeretnének megvalósítani.

VOSZ-irodák nyílnak 

Ennek letéteményese lesz minden vármegyében, a vármegye székhelyén a jövőben létrejövő VOSZ-iroda halózat kialakítása - jelentette ki Eppel János. - Ez azt jelenti, hogy Miskolcon is két hónapon belül létrejön egy nyilvános VOSZ-iroda. Igyekszünk a vállalkozások ilyen igényeit lefedni az iroda segítségével.”
Az elnök kiemelte még A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által megálmodott és kialakított VOSZPort alkalmazást, mely kifejezetten azért készült, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások operatív folyamatait segítse. Az alkalmazással többek között a vállaékozó könnyen átláthatja a cége pénzügyi helyzetét, vállalkozásfejlesztési lehetőségeit és értesülhet a hazai- illetve külföldi hírekről, fontos tudnivalókról. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában