Ózd

2024.02.28. 11:15

Visszaköltözhetnek az óvodások

Befejeződött a modernizáció Ózdon a Nemzetőr úti óvodában.

Marosréti Ervin

A műszaki átadás megtörtént

Fotó: Marosréti Ervin

Energetikai szempontból megújult a Nemzetőr úti óvoda. Az ózdi intézményben az elmúlt három hónapban zajlott a munka. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat, az épületet hőszigeteléssel látták el. Felújították a fűtési rendszer szekunder körét, korszerűsítették a világítást, napelemes rendszert telepítettek, és a nevelési munkát segítő eszközöket is vásároltak az Európai Uniós pályázatnak köszönhetően.

A másik fele

Régóta várták már az óvónők, a gyermekek és a szülők is, hogy a tagóvodánk teljes felújítása megvalósuljon. Egy korábbi pályázatnak köszönhetően az épület egyik felét már korszerűsítettük, az elmúlt időszakban pedig az épület másik részében zajlott a munka - fogalmazott a fejlesztéssel kapcsolatban Janiczak Dávid, polgármester. - A műszaki bejáráson úgy láttam, hogy minden munka szépen és határidő előtt befejeződött, örülök neki, újabb városi épületet tudtunk energetikai szempontból modernizálni.

3 hónap

A közel 150 millió forintos pályázat megvalósítása jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az óvodában javuljanak a munkakörülmények és a gyerekek nevelése, kiszolgálása a korábbinál is magasabb szinten történjen. Kristonné Sipos Ágnes projektvezető kiemelte: a kivitelezési szerződést december elején írták alá, tehát szűk három hónap alatt a pályázatban foglalt feladatokkal végzett a kivitelező.

Gyorsan, jó minőségben

Nagyon örülünk, hogy ilyen jó minőségben és jóval a határidőn belül befejezték ezt a munkát. Az épület rekonstrukciója mellett számunka ez azért fontos, mert rövidesen visszaállhat az óvodában a korábbi rend - fogalmazott Juhász Tamásné, intézményvezető. - A következő feladtunk, hogy az eddig összevontan működött csoportunkat minél hamarabb a helyükre tegyük. A munkatársaink nagyon sokat segítettek abban, hogy rend legyen. A visszaköltözés két lépcsőben valósulhat meg. Előbb a lenti szinten két csoport, majd az emeleti helyiségekben ugyancsak két csoport foglalja el ismét a helyét, immáron a felújított környezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában