Anno

2024.02.04. 12:30

Megígérték a távfűtést az ózdiaknak

Miről írt 60 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1964. február 2-i számában hatalmas előrelépés lehetőségéről számoltak be: nem vész kárba a hasznos ipari víz a kohászvárosban.

Boon.hu

Az ózdi várost tanácson már tanulmányozzák azokat a nemrégiben elkészült műszaki terveket, amelyek alapján az ózdi Béke-telep új lakóházaiba bevezetnék a távfűtést – ajánlotta olvasói figyelmébe a sokakat érintő információt hatvan éve a megyei napilap. A részletekről kiderült: több mint hat kilométeres szakaszon iker csővezetéket fektetnek le. Ezen jut majd el a kohászat eddig veszendőbe ment: hulladékhőjével felmelegített forró víz a Béke-telepi lakásokba, A hő leadása után az Ózdon oly értékes ipari víz, nem vész kárba, hanem visszatér a kohászat ipari vízgyűjtő ciszternáiba. 1965-ben több száz család otthonába varázsolhat kellemes meleget a távvezetékeken érkező forró víz – vetítette előre a szép jövőt az írás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában